Een stukje geschiedenis

Sinds 1885 zijn wij, Kees en Margreet van Woudenberg, de vierde generatie die op dit mooie stekkie mogen wonen met onze kinderen. Een prachtige boerderij in de Hoef en Schoutenpolder, waar al sinds jaar en dag de koeien worden gemolken en in het verleden ook kaas werd gemaakt.

Na het stoppen met de kaasmakerij, waardoor de huisstal leeg kwam te staan, ontstond het idee om een groepsaccommodatie te beginnen. Daar er in Zuid-Holland relatief weinig accommodaties zijn, zijn we dit idee verder uit gaan werken. Het resultaat is dat op 2 februari 2006 de eerste paal werd geslagen voor wat wij noemen ‘de Huiszwaluw’. Een mooie 80-persoons accommodatie welke al gauw een succes bleek te zijn. Families, scholen, verenigingen... iedereen wist ons al snel te vinden.

Weetje

De naam ‘het Zwaluwnest’ verwijst naar het in- en uitvliegen van onze gasten. Ze komen en gaan en komen vaak elk jaar weer terug!


Om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag zijn we in 2012 begonnen met de realisatie van een tweede accommodatie. Deze biedt ruimte aan 103 personen, heeft veel slaapkamers en is geheel rolstoeltoegankelijk. De accommodatie, die bestaat uit ‘de Boerenzwaluw’ (75 personen) en ‘de Oeverzwaluw’ (28 personen)  kan in zijn geheel gehuurd worden maar ook voor een deel.

In en om de accommodaties proberen we steeds dingen toe te voegen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. We noemen onze kinderboerderij, de speeltuin, loungebanken en nog veel meer. Onze laatste aanvulling is een waterspeelplaats met twee grote waterpompen en een stortdouche. Leuk voor klein én groot!

Faciliteiten

Bij Het Zwaluwnest is ontzettend veel gelegenheid tot recreatie. Van een zwemvijver tot een voetbalveld en van een levend Mens-erger-je-niet tot een kinderboerderij.

Eén ding is zeker, bij Het Zwaluwnest verveel je je nooit.


Meer informatie

Wandelen, fietsen en varen

Geniet van de vrije natuur en de uitgestrekte polders en beleef de wijde omgeving van Het Zwaluwnest zoals u dat nog nooit heeft gedaan.

Bezoek de historische dorpjes en verken het Groene Hart met de boot, de fiets of gewoon met de benenwagen.


Meer informatie

Groepsaccommodatie in het Groene Hart

Gelegen in één van de polders van 'Het Groene Hart' is het een prima lokatie om even tot rust te komen, dan wel actief bezig te zijn met de vele activiteiten die in de directe omgeving voorhanden zijn, zoals wandelroutes, bowlingbanen, zwembaden, poldersport enz.


Meer informatie

Contact

Familie van Woudenberg
Korteraarseweg 162
2461 GS  Ter Aar

T: 0172 - 574 722
E: info@hetzwaluwnest.nl
Stuur een bericht

Webdesign en realisatie door: MC United Reclamestudio - Alphen aan den Rijn